Vejr

Sommerhåbet lever: Sidste dag med regn og blæst

Selvom ugen begynder ustadig, kølig og ganske blæsende, så lever håbet om sommer fortsat - og inden weekenden kan vi få en regulær sommerdag.

Det seneste døgn har været ekstraordinært vådt flere steder i landet. Ingen steder kunne man dog følge med Billund, der med 36 mm regn på under ét døgn søndag var landets ubestridt vådeste sted, men flere andre steder fik man også mellem 20 og 30 mm regn.

Lavtryk præger vejret igen i dag

Det var et lavtryk under udvikling, der i løbet af søndagen og natten til mandag passerede landet med masser af regn.

I dag venter der så en blæsende start på ugen i kølvandet på det selvsamme lavtryk, der ligeledes sørger for byger og temperaturer, der kun få steder når over 16 grader midt på dagen.

Flotte og varmere dage i sigte

Men der er dog så absolut et håb om mere sol og varme i prognoserne allerede i denne uge.

Når mandag bliver til tirsdag kommer Danmark under indflydelse af en mindre højtryksryg fra Mellemeuropa, og selvom tirsdagen kan byde på lokale byger mod nord og øst, så bliver vejret generelt pænt med gode chancer for solskin - chancer, der blot bliver større onsdag og torsdag.

Det ligner sommer på fredag

Tilmed vil et lavtryk under udvikling nær Storbritannien gradvist begynde at sende varmere luft op mod landet, og det betyder at tirsdagen og onsdagens 20 grader kan blive til 22 grader på torsdag, hvor det bliver varmest.

Det sydeuropæiske varmepust ser ud til at kulminere fredag, der mange steder - især mod øst - kan blive en rigtig flot dag og endda en regulær sommerdag, med temperatur helt op nær 25 grader.

Ustadigt men lunt til weekenden

Fredagen ser dog lige nu ud til at ende i bulder og brag, men selvom weeekenden igen bliver mere ustadig, så tegner vejret relativt lunt i forhold til det, som vi har oplevet i går og vil opleve i dag.

Med andre ord: Kan tålmodigheden klare endnu en kold, blæsende og våd junidag, så er der håb i sigte allerede fra i morgen.