Vejr

Ny uge truer med mere regn, hagl og torden

Den nye uge starter, som weekenden slap med regn og byger, som fra tid til anden vil passere Danmark.

I dag og i morgen kan bygerne endda blive kraftige og være med både hagl og torden.

Kold polarluft giver torden- og haglbyger

Med iskold polarluft hen over Danmark i stor højde, så vil der efter en formiddag med overvejende tørvejr igen i dag kunne dannes byger i takt med, at temperaturen begynder at stige.

Luften vil så stige til vejrs i den kolde atmosfære og der vil igen kunne dannes byger, som flere steder i landet kan være med både hagl, torden og stedvis skybrudsagtig regn.

De kraftigste byger ventes at blive dannet fra middagstid og frem på den nordlige og centrale del af Sjælland og i den nordlige halvdel af Jylland.

Måske kan der ses skypumper

I forbindelse med de kraftige byger er det heller ikke utænkeligt, at man kan se en skypumpe blive dannet.

Betingelserne for skypumper i nemlig optimale - med rolige skiftende vindforhold i kombination med kraftige byger.

Nyt regnvejr tirsdag aften

I løbet af aftenen og natten klapper bygerne sammen og dør ud, og der venter en tirsdag, som starter ganske pænt, men med betydeligt mere blæsende vejr fra øst.

I løbet af eftermiddagen og til aften kommer en front med regn og måske også torden op over os fra syd. Den kommer i forbindelse med et lavtryk, der kun ganske langsomt ventes at passere Danmark.

Derfor kan onsdagen i store dele af landet fortsat få regn, som stedvis kan være ganske kraftig, og ifølge de seneste prognoser flere steder give over 10 mm.

Ustadigt vejr fortsætter frem mod weekenden

Næsten inden regnvejret sidst på onsdagen ventes at have passeret landet, så kommer endnu et regnvejr, som ser ud til at kunne strejfe os natten til torsdag, mens torsdagen igen kan byde på byger med torden.

Fredag og lørdag bliver kun med få byger inden søndagen igen ser våd ud.

Varmere luft presser på

De kommende dages meget ustadige forårsvejr kommer i forbindelse med, at varmere luft sydfra forsøger at presse den relativt kolde luft over Danmark væk.

Det ser i første omgang ikke ud til at lykkes.

På trods af det ventes der generelt temperaturer mellem 10 og 14 grader i den kommende uge. I weekenden, hvor vejrsituationen er meget usikker kan det dog blive noget varmere.