Vejr

FOTO: Hér er Danmarks grønne plet

Vinterkulden har bidt sig fast i Danmark og i så godt som hele landet ligger der nu sne.

Men der findes dog en lille krog af Danmark, hvor landskabet endnu er mere grønt end hvidt. I det nordligste Jylland - nærmere betegnet på Grenen - har man endnu ikke fået sne, og det samme er tilfældet på Anholt midt i Kattegat.

Det afslørede NASA's Aqua-satellit tirsdag, da den i ca. 700 km højde overfløj Danmark og tog et flot og vinterligt billede af Danmark.

Udover den grønne plet i det allernordligste Jylland og i Kattegat, så afslører satellitbilledet også de betragtelige isdannelser i de danske fjorde, søer og langs kysterne.

Isen, som på satellitbilledet fremstår som grålige 'vandmasser', dækker blandt andet Ringkøbing Fjord, Vadehavet, størstedelen af Limfjorden, de østjyske fjorde samt både Roskilde Fjord, dele af Isefjorden og Øresundskysten.

Is finder man også i Det Sydfynske Øhav og i Kattegat, hvor isen tilsyneladende driver rundt på må og få. Omkring Læsø ligger isen også, især syd for øen ved Rønnerne og længere sydover.

En ekstra deltalje er isen omkring Nordøstjyllands kyst. Et kraftigt højtryk passerede i dagens løb langsomt ned over det nordlige Jylland og fik vinden i Vendsyssel til at dreje fra øst om i sydvest.

Dermed drev isen, der i begyndelsen lå langs kysten fra omkring Frederikshavn til Øster Hurup, mod øst ud i Kattegat og lå først på eftermiddagen op til få kilometer fra kysten.

Nederst til højre i billedet ses skyerne fra de snebyger, der i den kolde østenvind drev ind over de sydøstligste egne i dagens løb.