Vejr

Danmark tør op til weekenden - midlertidigt

Efter en historisk kold weekend stod Danmark igen tirsdag op til isnende kulde med temperaturer omkring 20 graders frost.

Frosten holder ved dag og nat frem til weekenden, men i weekenden bliver det mildere - i hvert fald en kort overgang.

I dag ligger et kraftigt højtryk fortsat nord og nordøst for Danmark og sender kold, kontinential luft ind over landet fra øst. Med temperaturer mellem 2 og 7 graders frost bliver dagen iskold, men i de nordlige og vestlige egne også ganske solrig.

Længere mod sydøst strømmer snebyger ind over Østersøen, og her kan man i løbet af dagen få et par centimeter sne.

Når tirsdag bliver til onsdag, fortsætter det iskolde vejr, og den kommende nat kan igen blive en særdeles kold affære med temperaturer i de tidlige morgentimer lokalt mellem 18 og 20 graders frost.

Onsdagen fortsætter i det kolde spor, men natten til torsdag skal et lavtryk bevæge sig ind over de østlige egne fra en noget uvant nordøstlig retning. Det kan især give bornholmerne sne og snefygning.

Frem mod weekenden 'synker' højtrykket ned syd for Danmark og lunere luft blæser ind over landet fra Nordsøen. Især i Vestjylland kan man nå temperaturer helt op omkring 5 graders varme, men i de østlige egne kravler termometeret næppe meget over frysepunktet.

I den nye uge er der tendens til, at et højtryk dannes i Nordatlanten og et lavtryk tager turen fra Norskehavet ned over Den Skandinaviske Halvø og til Baltikum.

Dermed strømmer kold luft igen frem mod Danmark fra nordøst - antageligt igen med frost døgnet rundt.