Vejr

Vintervejret fortsætter over Danmark

Selv om den sibiriske kulde mister lidt af pusten, så fortsætter vintervejret hen over Danmark med dagsfrost og ned omkring -10 grader om natten.

Efter en historisk kold weekend er vi mandag stået op til fortsat isnende kulde med mellem 10 og 15 graders frost i store dele af landet, og det er kuldegrader, der fortsat vil kunne forekomme frem til og med fredag.

De kommende dage vil et højtryk brede sig ind over Danmark og fortsat give os tilførsel af kold luft fra øst. Og selv om det ikke længere er sibirisk luft, der strømme rmod os, og det bliver 3-4 grader varmere end i weekenden, så vil temperaturerne selv i dagtimerne holde sig nede under frysepunktet.

Kold start på ugen

Mandag bliver det fortsat isnenede koldt med mellem 5 og 7 graders frost i eftermiddagstimerne. Herefter venter en kold nat med ned til 10-15 graders frost.

Tirsdag følger efter med 2 og 4 graders frost i dagtimerne og ned til -10 grader om natten.

Både mandag og tirsdag er der flot og overvejende solrigt vejr i vente til den nordlige del af landet, mens man ved Østersøen får mere skyet vejr. Måske endda med lidt sne, og så bliver det også blæsende fra øst.

Det får det hen over den sydligste del af landet til at føles isnende koldt. Midt på tirsdagen vil det dér føles som 17-18 graders frost.

Sne og blæst på torsdag

Onsdag bliver en ganske rolig dag, der stadig vil være med dagsfrost gode chancer for sol inden ugens vejrmæssigt mest interessante vejrudvikling venter natten til torsdag.

Her vil et lavtryk fra øst passere syd om Danmark. Det giver især ved Østersøen sne og snebyger - og i hele landet frisker vinden op fra øst og nordøst og kan nå kulingstyrke.

Det blæsende vejr fortsætter torsdag, hvor temperaturerne vil ligge lige omkring frysepunktet.

Herefter strømmer koldere luft igen kortvarigt frem mod Danmark fra øst.

Det giver en kold fredag med temperaturer mellem 1 og 3 graders frost i dagtimerne og om natten hård frost med ned mellem - 10 og -15 grader.

Kan kigge langt efter mildning

I løbet af weekenden ventes et højtryk at placerer sig tæt på Danmark. Det kan lade lidt lunere luft Nordsøen sive ind over en del af landet, men det er endnu noget usikkert. Sker det kan man især i den nordlige del af landet få let tøvejr i dagtimerne, men fortsat frost om natten.

Ifølge prognoserne, så er der ingen gennemgribende mildning på vej, og selv omd et ikke bliver så koldt som i weekenden, så fortsætter vintervejret. I første omgang med dagsfrost frem til og med fredag.