Vejr

Mallorca ramt af værste snevejr i 56 år

Du kan se flere billeder af sneen på Mallorca ved at benytte linket nederst i linkboksen til højre.

På Mallorca har man i weekenden oplevet et usædvanligt kraftigt snevejr, der betegnes som det værste, der har den spanske ferieø siden 1956.

Både turister og mallorquinere fik lørdag og søndag alt andet end det milde middelhavsvejr, som Mallorca er kendt for - også om vinteren. Det skete, da den sibiriske kulde natten til lørdag nåede ned over Middelhavet.

Mens temperaturen faldt, så gik nedbøren over i sne. Først faldt sneen i bjergene på det nordvestlige Mallorca, senere nåede snevejret også helt ned til Palma de Mallorca samt de mange feriebyer langs kysten.

I og omkring Palma de Mallorca faldt der helt usædvanligt tre til syv centimeter sne, mens der i Tramuntana-bjergene faldt helt op til 30 cm sne.

Det kraftigste snefald havde man på det nordvestlige Mallorca, hvor der fra Andratx og Estellencs meldes om 20 cm sne.

De store mængder sne er helt usædvanlige, og snevejret betegnes som det kraftigste på Mallorca siden 1956.

Den sibiriske kulde sendte også termotrene på Mallorca ned på kuldegrader man slet ikke forbinder med det middelhavsklima man har på Mallorca.

På den indre del af Mallorca blev der natten til søndag målt -12 grader, mens der i lufthavnen i Palma de Mallorca blev målt -4 grader efter en aften og nat med snevejr, hvorefter det klarede op, og efterfølgende sørgede de lave temperaturer for udbredt rimtåge.