Kulden nåede Rom med første snevejr i 26 år

Det gælder åbenbart også for vinterkulden at alle veje fører til Rom. I alle tilfælde begyndte det fredag at sne i den italienske hovedstad, der normalt er forskånet for kraftige snefald.

Men den voldsomme kulde, der har indtaget stort set hele Europa nåede fredag også frem til Rom. Snevejret begyndte i løbet af formiddagen og varede en stor del af dagen. Og i alt blev der meldt om op til 4 cm sne.

Kraftige snefald er en sjældenhed i Rom, og sidst man havde et tilsvarende snevejr var i 1986. Det hænder dog, at der falder lidt sne, som hurtigt smelter igen i den italienske hovedstad. Sidst det skete var i 2010.

Mens sneen faldt over Rom ved temperaturer omkring frysepunktet, så sneglede trafikken sig afsted ligesom Colosseum blev lukket på grund af snevejret.