Vejr

København og Samsø havde koldeste dag i 25 år

Hvis du har gået og frosset i dag og synes det er længe siden det har været så koldt. Så har du ret, for flere steder i landet skal man tilbage til 1987 for at finde en lavere dagtemperatur end den man havde i dag.

Den sibiriske kulde, som har ligget hen over Danmark og givet os dagtemperaturer, som er overordentligt sjældne.

De 5-8 graders frost, som vi fredag havde som dagens højeste dagtemperaturer rundt om i landet er så lave, at man stedvis skal tilbage til det ekstreme kuldefrembrud i januar 1987 for at finde en koldere maximumtemperatur.

Samsø og København havde koldeste dag siden 1987

Tranebjerg på Samsø og Landbohøjskolen i København, er to af de stationer, som har daglige vejrdata tilbage til 1873.

Ved Tranebjerg blev fredagens højeste temperatur -6,2 grader, som man skal tilbage til januar 1987 for at finde koldere. Dengang var der den 10. januar -10,8 grader.

Også ved Landbohøjskolen i København, der havde -6,8 grader, da det var varmest, skal man tilbage til januar 1987 for at finde en dag emd en lavere temperatur. Dengang målte man den 9/1 -14,6 grader.

Så både på Samsø og i København havde man den koldeste dag i mere end 25 år.

Koldeste februardag siden 1985

De to øvrige stationer med lange dataserier er Vestervig i Nordvestjylland og Hammerodde på Bornholm.

I Vestervig havde man med -6,5 grader den koldeste dag siden februar 2001, og på Bornholm skulle man på Hammerodde med -5,5 grader blot tilbage til december 2009 for at finde det koldere.

I Tranebjerg, ved Landbohøjskolen samt ved Hammerodde var dagens højeste maximumtemperaturer dog de laveste man har registreret i februar siden 1985.