Vejr

-14,3 grader: Vinterens hidtil koldeste morgen

Det er en isnende kold morgen man er stået op til stort set hele landet. Og i Midt- og Vestjylland er det så koldt, at vi lige nu har vinterens hidtil koldeste morgen.

Iskold og knastør sibirisk polarluft ligger over landet og giver os i kombination med det stedvis klare vejr, de rolige vindforhold og et centimetertykt snedække de meget lave temperaturer.

Fredag morgen er temperaturen mange steder i landet nede under -10 grader. Og i Midt- og Vestjylland er det endda endnu koldere.

Her har termometeret flere steder været nede under -14 grader.

Tidligt fredag morgen nåede man i Karup ned på -14,2 grader, men senere faldt temperaturen længere mod sydvest i både Esbjerg Lufthavn og ved Vester Vedsted vest for Ribe til -14,3 grader.

Det er dermed er vinterens hidtil laveste temperatur målt i Danmark.

I går morges nåede man -13,5 grader i Esbjerg, men den temperatur er allerede her et døgn senere blevet 'overgået' med næsten en hel grad.

Og der er flere iskolde nætter på vej. I de kommende nætter kan temperaturen meget vel nå ned under -15 grader. Det gælder både natten til lørdag og natten til søndag.

Har du taget billeder af vintervejret, så dem meget gerne til os her på TV 2|VEJRET. Det kan du gøre ved at benytte det nederste link i linkboksen ovenfor til højre.