Vejr

Kyndelmisse slår sin knude på Danmark

Med temperaturer ned til -11,8 grader og snebyger flere steder i landet, så viser kyndelmisse sig fra sin aller koldeste side, og slår i den grad knuder på Danmark.

Den 2. februar er kyndelmisse, der både betegnes som midvinter - og vinterens vendepunkt.

I år bliver det en rigtig vinterdag med snebyger flere steder i landet og med hård dagsfrost, som ventes at holde sig nede omkring 3-4 graders frost i det aller meste af landet.

De steder, hvor snebygerne i dag rammer,kan Steen Steensen Blichers "Det er hvidt herude" stå for beskrivelsen af kyndelmissevejret.

"Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står træ i skoven som udi min abildgård."

Store dele af Danmark ligger på kyndelmisse snedækket hen -- og nogle steder er det både hvidt foroven og forneden.

Man skal blande prognosekortene rigtigt godt for at få øje på en gennemgribende og længerevarende mildning.

Kulden ser nemlig ud til at vare ved - også ind i næste uge.

Midvinteren kan således blive en længerevarende affære hen over Danmark -- og skulle man gå og længes efter foråret, så tyder meget på, at man må nøjes med at synge med på sidste vers af "Det er så hvidt herude" på en dag, hvor Kyndelmisse slår sin knude på Danmark:

"Inderlig jeg længes efter vår, men vintren strænges, atter vinden om til nord!Kom, sydvest, som frosten tvinger, kom med dine tågevinger, kom og løs den bundne jord!"