Vejr

-13,5 grader på vinterens koldeste morgen

Det er en iskold Kyndelmisse her den 2. februar, som vi er stået op til i hele landet. Flere steder viser termometeret under -10 grader - og især i Vestjylland har man det endnu koldere.

Den sibiriske kulde, der strømmer frem fra øst, er ved at gøre sig gældende og har sammen med stedvist snedække og klart vejr i dele af landet givet os vinterens hidtil koldeste morgen.

I Esbjerg er der endda blevet dannet rimtåge i morgentimerne, som har fået temperaturen til falde helt frem til kl. 9 torsdag formiddag, hvor der er blevet målt helt ned til -13,5 grader.

Det er vinterens hidtil koldeste morgen, som med flere grader 'overgår' onsdag morgen, da der i Vester Vedsted ved Ribe blev målt -10,4 grader.

Flere andre steder har også haft en isnende kold morgen. I Isenvad ved Ikast har det været -12,4 grader, mens man i Roskilde har haft -12,2 grader. I Vester Vedsted ved Ribe har man været nede på -11,8 grader - og så er det bemærkelsesværdigt, at man ved Blåvandshuk Fyr helt ude til Vesterhavet har været nede på -9,8 grader.

Alle steder i Danamrk er der torsdag formiddag det man vist roligt kan betegne som hård frost. Og landets varmeste sted kl. 9.15 er Hammerodde på Bornholm og Skagen, der begge steder har -3,7 grader.

De kommende dage vil det iskolde vintervejr fortsætte, og vi vil indtil i starten af næste uge fortsat skulle stå op til temperaturer omkring -10 grader.

I løbet af weekenden kan nætterne lokalt blive endnu koldere, når vinden ventes at lægge sig, og et højtryk placerer sig nær Danmark.

Det kan meget vel give temperaturer under -15 grader.

Har du taget billeder af vintervejret, så dem meget gerne til os her på TV 2|VEJRET. Det kan du gøre ved at benytte det nederste link i linkboksen ovenfor til højre.