Vejr

Store dele af landet stået op til snevejr

Det enten sner eller har sneet i store dele af landet her søndag morgen, hvor et snevejr er på vej op gennem Danmark fra syd.

Området med sne fortsætter mod nord - og der kan en stor del af dagen falde sne flere steder i landet.

Snevejr sender sneplove på vejene

Snevejret, der i nat kom op fra Tyskland, har især på Sjælland, Østfyn og dele af Østjylland givet så meget sne, at sneplovene er sendt ud på vejene for at rydde sne.

Her meldes der ifølge flere TV 2|VEJRET's seere om op til 5 cm sne, hvor der er faldet mest, og snevejret fortsætter med at bevæge sig på langs af sig selv - mest mod nord og kun ganske langsomt i vestlig retning.

Der kan falde 6-7 cm sne

Først på dagen kan der således især falde sne tværs ned gennem landet fra Lolland/Falster i syd op over Storebæltsregionen videre til Østjylland og derfra op til Vendsyssel.

I løbet af dagen svækkes snevejret samtidig med det bevæger sig mod vest og i eftermiddag overvejende bliver et jysk anliggende.

I løbet af dagen kan der lokalt falde 6-7 cm sne, hvor der falder mest.

Risiko for snefygning

Opfriskende vind fra sydøst og øst kan stedvis give snefyging.

Og selv om snevejret aftager i løbet af eftermiddagen vil sneen ud over sneglatte veje fortsat kunne give 'problemer'. Især ud på eftermiddagen, hvor vinden frísker op kan den sne, der allerede er faldet rundt om i landet begynde at fyge.

Har du taget billeder af søndagens snevejr, så send dem meget gerne til os her på TV 2|VEJRET. Det kan du gøre ved at benytte linket her ovenfor til højre.