Vejr

Jylland og Fyn stået op til sne og snefygning

Vinterens første udbredte snevejr har i nat bredt sig ind over Jylland og har sammen med op til kuling fra sydøst ligeledes forårsaget snefygning. I Vestjylland er der faldet 10 cm sne.

Det er et lavtryk, som fredag morgen ligger nær Shetlandsøerne, der sender en front ind mod Danmark vestfra, bag på hvilken lunere Atlanterhavs-luft forsøger at fortrænge den vinterkulde, der i de seneste dage er blevet bygget op over Østeuropa og Skandinavien.

Da luften på forsiden af fronten er kold, så falder nedbøren som sne og den kraftige sydøstenvind giver ligeledes snefygning.

Ifølge meldinger på TV 2|VEJRETs debatforum er der indtil tidligt fredag morgen flere steder i Jylland faldet 2-5 cm sne og Radio Skala FM melder om hele 10 cm lokalt i området syd for Ringkøbing.

Snevejret er vinterens første udbredte og hidtil kraftigste, hvilket allerede har givet og fortsat kan give gener for morgentrafikken.

Selvom der ikke er tale om en regulær snestorm, så kan sneen og fygningen alligevel føles ganske voldsom, eftersom vi indtil videre har været igennem en vinter næsten uden sne.

Den bidende kulde, man mange steder i landet står op til fredag morgen som følge af blæsten, får det flere steder i landet til at føles som var det mellem 15 og 18 graders frost.

I morgen- og formiddagstimerne breder fronten sig videre østpå mens den svækkes, hvilket betyder, at man på Østsjælland antageligt kun får ganske lidt sne og at Bornholm går helt fri af de hvide fnug.

Fælles for hele landet er dog, at det bliver blæsende med frost dagen igennem - og at det kolde vejr fortsætter de kommende mange dage.