Vejr

Sådan kommer du af med duggen på forruden

Mange oplever i disse vinterdage, hvor frosten for alvor har sat ind, at forruden i bilen dugger til, så det er svært at se, hvad der foregår på vejen Her får du gode råd til, hvordan du sørger for at få duggen væk, så du kan se ud af ruden.

"Først og fremmest skal man sørge for at forruden er ren både indvendig og udvendig. Når man pudser forruden sikrer man, at det skidt, der sidder i trafikfilmen forsvinder og på den måde har duggen ikke så nemt ved at sidde fast på ruden," siger Jacob Mortensen, der er teknisk konsulent i FDM.

Har du et klimaanlæg i bilen, kan det også være løsningen på dug-problemerne

"Man kan med stor fordel tænde for klimaanlægget, så man kan få frisk og tør luft til at ventilere i bilen. Har man ikke et klimaanlæg, kan man lukke frisk luft ind gennem vinduet i et par minutter," forklarer Jacob Mortensen.

Her i vintermånederne kan bilen godt blive fugtig, hvis man slæber sne med ind i bilen, og det kan faktisk gøre, at din rude dugger til, næste gang du skal ud at køre.

"Man skal sørge for at bilen er tør indvendig. Har man eksempelvis våde dørmåtter afgiver det fugt, og så dugger forruden også til. Det kan også være en god idé, at tørre sit hår om morgenen, så man ikke går ud i bilen med vådt hår fra morgenbadet, da det våde hår også kan være skyld i, at der kommer dug på ruden," fortæller han.

Mens man er ude at køre, kan duggen godt komme igen, når man lige har fået det væk, og så er det godt at have noget ved hånden, så man kan få det fjernet.

"Har man et vaskeskind med i bilen, kan man lige tørre ruden af, når man er ude og køre. Men husk at tage vaskeskindet med ind så det ikke bliver helt stift over natten," lyder rådet fra Jacob Mortensen

I øverste link i linkboksen kan du se, hvad reglerne er for, hvor meget en forrude skal være ryddet for frost og sne