Vejr

Sådan får du den frosne postkasselås op

Mange kender det sikkert: Du skal lige ud og tjekke, om der er kommet noget i postkassen, men når du stikker nøglen i nøglehullet, kan du ikke dreje rundt - eller også kan du slet ikke få nøglen i hullet. Postkasselåsen er frosset fast!

Nu hvor frosten har ramt Danmark, er der sikkert mange, der i den kommende tid vil opleve en umedgørlig og frossen postkasselås. Men fortvivl ej, her får nu gode råd til, hvad du kan gøre, og hvad du absolut ikke skal gøre, for at få postkasselåsen op.

Det skal du ikke gøre

Det er slet ikke nogen god idé at forsøge at tvinge sig vej ind til posten ved at hælde varmt vand i låsen. Vandet fryser bare til ny is, og så står man med en lås, der er blevet meget mere besværlig at få op, skriver bolius.dk.

Du skal heller ikke tro, at det hjælper at ånde ind i nøglehullet. Tværtimod forværrer det bare hele situationen. Ånden er fugtig - og fugten bliver bare til ny is.

Sidst men ikke mindst så fraråder bolius.dk brugen af låsespray. Godt nok hjælper låsesprayen med at komme ind til posten - men samtidig kan det ødelægge låsen, så den er helt umulig at få op vinteren efter.

Det skal du gøre i stedet

Er du ejer af en føntørre og en lang forlængerledning, som er egnet til udendørs brug, så kan det være nøglen til at fjerne fortvivlelsen over en umulig postkasse. Varm den frosne lås op med føntørreren og så skulle problemet være løst, oplyser bolius.dk

Der er også andre måder, hvorpå du kan få låsen op. Hæld varmt vand i en plastikpose og stop posen ind i en strømpe. Når du holder strømpen op mod låsen, tør den stille og roligt op. Strømpen forhindrer, at der slipper kondensvand ind i låsen.

Hvis postkassen er af metal, kan du med stor fordel bruge en lighter. Varm låsen med lighteren og det skulle løse problemet. Men pas på du ikke brænder dig på låsen, når du har varmet den op.