Vejr

Stormen er nu på vej mod Jyllands Vestkyst

Stormlavtrykket er på vej ind over Sydnorge, mens vinden atter er ved at friske op hen ove store dele af landet. Og inden for få timer rammer stormen Jyllands Vestkyst.

Her blæser det med hård kuling fra sydvest og vest, som gradvist vil tiltage i de kommende timer. Det kraftigste vindfelt sydvest for lavtrykkets center, der har givet orkan ved det norske oliefelt Ekofisk, er nemlig på vej fra Nordsøen og ind mod Vestjylland.

Ifølge de seneste prognoser, så vil man fra Ringkøbing Fjord og videre mod nord til Limfjordsmundingen og helt op til Jammerbugten i løbet af aftenen kunne få storm i middelvinden med vindstød op omkring eller over orkanstyrke.

Stormvejret ventes i nattetimerne at brede sig ind over den nordlige halvdel af Jylland, hvor man kan få meget kraftige vindstød og lokalt måske endda middelvind op nær stormstyrke.

Også ud gennem Kattegat ventes storm med vindstød af orkanstyrke.

I resten af landet bliver aftenen og natten 'blot' blæsende med hård til stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke.

Onsdag morgen vil der stadig være vindstød af stormstyrke i de nordlige og østlige egne. Ellers ventes vinden at have aftaget betragteligt inden det bliver lyst.