Vejr

Nu kommer forløberen for stormen

Vinden begynder allerede i formiddag at tiltage fra syd, som stormlavtrykket ved Skotland langsomt men sikkert nærmer sig landet vestfra.

Det er i forbindelse med det tilhørende frontsystem, at vinden begynder at friske op - og allerede fra omkring middagstid vil man have hård eller stormende kuling med vindstød af stormstyrke ved Den Jyske Vestkyst.

Kan give restriktioner på broerne

Senere bevæger søndenblæsten sig videre østover, hvor den kan få negative konsekvenser for trafikken over Storebælt og Øresund.

Ud over blæst kommer frontsystemet også med en hel del regn, og vejret vil i løbet af formiddagen blive rigtig efterårsagtigt i den vestlige del af landet.

Stilhed før stormen sent i eftermiddag

Inden regnen er hørt op og en opklaring når frem til landet vestfra, så er vinden en kort overgang aftaget og bliver sidst på eftermiddagen og først på aftenen 'blot' frisk til kuling de fleste steder.

Det dog kun en 'stilhed før stormen', for midt på aftenen når stormlavtrykket ind over Sydnorge og det kraftige vindfelt med storm og vindstød af orkanstyrke rammer Vest- og senere Nordjylland.

I resten af landet 'nøjes' man med kuling til stormende kuling og vindstød op til storm eller stærk storm.