Vejr

Danmark ramt af kraftigste storm i 7 år

Stormen, som netop nu blæser ind over Danmark, er den kraftigste i 7 år. Ikke siden 2005 har det noget sted i Danmark blæst mere i middelvinden end her til aften.

På søndag er det præcis 7 år siden vi målte en højere vindhastighed end, den, der tirsdag aften kl. 22.10 blev målt i Hanstholm.

Her blev der målt en middelvind på hele 31,2 m/s.

Det er mere end under de to storme i november og december - og så høj en vindhastighed, at man ikke har målt den højere i Danmark siden den landsdækkende storm, der i Nordvestjylland var en regulær orkan, og som ramte landet den 8. januar 2005.

Dengang måltes i Hanstholm fuld orkan med 35 m/s i middelvindenog helt usædvanlige vindstød på 46 m/s. Og til forskel fra aftenens storm, så hærgede den dengang Danmark fra nord til syd.

Det er på trods af de målte vindhastigheder tirsdag aften i stor kontrast til den nuværende storm, som 'kun' blæser over Vest- og Nordjylland.

Vindstødene derimod skal vi ikke så lang tid tilbage i tiden for at finde højere. I 2008 blev der den 31. januar i Blåvandshuk målt 42 m/s i vindstødene. Det kan dagens foreløbige 39 m/s ikke hamle op med - på rods af de også er langt over grænsen for orkan på 32,5 m/s.