Vejr

Stormen kan allerede tirsdag lukke broer

Allerede inden stormen for alvor rammer Danmark, så kan den gå hen at volde problemer når vindstød af stormstyrke tirsdag kommer til at blæse på tværs af Øresunds- og Storebæltsbroen.

Mens Nord- og Vestjylland rammes kraftigst af stormen tirsdag aften og natten til onsdag, så vil det på 'forsiden' af stormlavtrykket sammen med et udbredt regnvejr blæse op fra syd.

Fra omkring middagstid vil der op gennem Storebælt kunne blæse en hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke, og da vinden kommer fra sydlige retninger, så vil den blæse på tværs af Storebæltsbroen.

Oppe i de ca. 60 meters højde, hvor vejbanen ligger på Østbroen vil det kunne blæse endnu mere, og så høje vindhastigheder giver typisk restriktioner for vindfølsomme køretøjer, hastighedsbegrænsning for øvrige køretøjer og i enkelte tilfælde kan det også føre til en regulær lukning af broen, mens blæsten er kraftigst.

Det samme vil gælde ved Øresundsbroen, hvor der i eftermiddagstimerne en overgang vil være vindstød omkring stormstyrke.

I løbet af aftenen drejer vinden mod vest og tiltager i Nord- og Vestjylland til stormstyrke med vindstød af orkanstyrke.

I de seneste aftentimer og natten til tirsdag ventes den nordlige halvdel af landet at kunne få op til storm med vindstød af orkanstyrke, mens resten af landet får hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke.