Vejr

Storm rammer Danmark i morgen

Knapt er vi kommet ind i det nye år, før 2012 begynder at vise tænder rent vejrmæssigt. I løbet af i morgen ventes Danmark at blive ramt af en ganske bastant storm.

Det er et lavtryk, der mandag morgen ligger i den vestlige del af Atlanterhavet, som det hele drejer sig om.

Når lavtrykket i løbet af det kommende halvandet døgns tid vandrer hen over Atlanterhavet på grænsen mellem lun subtropisk luft mod syd og iskold polarluft mod nord, så udvikles det voldsomt - og meget tyder på, at det kulminerer lige nordvest for Danmark tirsdag aften.

Middelvind

Er vindhastigheden målt over en periode på 10 minutter.

Orkan Er når vinden kommer over 32,5 m/s.

Stærk storm

Er når vinden kommer over 28,5 m/s

Storm

Er når vinden kommer over 24,5 m/s

Både amerikanske og europæiske prognosemodeller sender i forbløffende enighed lavtrykket ind igennem Skagerrak tirsdag aften med det allerkraftigste vindfelt på lavtrykkets umiddelbare sydside.

Det er den værst tænkelige bane for storm over Danmark, og så er det kun den præcise styrke af lavtrykket, der vil afgøre, hvor blæsende det bliver herhjemme.

I skrivende stund peger TV 2 Vejrcenters prognosemodeller på, at lavtrykket kulminerer tirsdag aften i den nordøstlige del af Nordsøen med et centertryk på 953 hPa og at det endnu engang er den nordlige del af Jylland, som står for skud, men også at stormen kan ramme dele af det nordlige Sjælland.

Til forskel fra stormene i november og december ser denne ud til at kulminere meget tæt på Danmark, og det gør i sagens natur vejrsituationen potentielt farlig.

Holder prognosemodellerne vand, så kan vi stå overfor den værste storm siden orkanen den 8. januar 2005 med højere vindhastigheder end vi så det både i slutningen af november og i december.

Med endnu halvandet døgn til tirsdag aften, så kan der endnu ske små ændringer i prognoserne, men så godt som alle modeller, der står til TV 2 Vejrcenters rådighed peger på en usædvanlig blæsende tirsdag aften og nat.

TV 2 Vejrcenter følger løbende vejrudviklingen - både på TV 2, TV 2 NEWS og vejret.tv2.dk.