Vejr

Enige prognoser: Stormen rammer Nordjylland

Alt tyder fortsat på, at stormen søndag rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke.

Mens prognoserne i de seneste døgn har været lidt uenige om den præcise vejrudvikling, så ligner de søndag morgen hinanden så meget, at man kan betegne prognoserne som næsten ens.

TV 2 Vejrcenters egen prognosemodel, ,som er vist ovenfor, har søndag eftermiddag kl. 16 det kraftige vindfelt med storm i middelvinden til at ramme Nordvestjylland.

Et næsten identisk billede ser man fra en tilsvarende norsk prognosemodel fra Det Norske Meteorlogiske Institut, som kører på helt andeledes grunddata end TV 2 Vejrcenter gør (se billede herunder).

Netop det, at to så forskellige prognosemodeller er så enige om både udvikling og timing af stormen er et udtryk for, at vejrudviklingen er ret sikker.

Det som prognoserne er enige om er, at den nordlige del af Jylland og Kattegatområdet fra søndag eftermiddag får op til storm i middelvinden - og med vindstød af orkanstyrke.

I resten af landet vil der ifølge de enige prognoser første søndag i advent blæse en hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke.