Vejr

Blæsende weekendvejr er i gang

Med vindstød af stormende kuling, så er starten på en blæsende weekend skudt i gang. I løbet af weekenden venter flere kraftige blæsevejr at passere Danmark - og det hele kan ende med storm på søndag.

Den blæsende weekend er fredag morgen startet med, at man i Nordvestjylland stået op til vindstød af stormende kuling og regnvejr, mens fronten fra den voldsomme Færø-orkan er ved at passere.

Netop det voldsomme lavtryk ved Færøerne er det, som kickstarter en helt ny vejrtype i hele Nordatlanten - og som nu sender det ene lavtryk efter den andet ind over Danmark.

Lille 'bølge' passerer Danmark i aften og i nat

Efter fronten i dagens løb passerer aftager vinden lidt - men blot for i aften igen at tiltage.

En mindre 'bølge' passerer hen over Danmark i aften og i nat og giver især de sydlige egne blæsende vejr. Her kan vindstødene nå op omkring stormende kuling.

Vindstød af stormstyrke lørdag

Herefter aftager vinden lørdag morgen og formiddag igen, men kun for atter at friske op i løbet af dagen.

Lørdag passerer et lavtryk nord om Danmark, og det giver lørdag eftermiddag og aften stormende kuling i Nordjylland - og i den nordlige del af landet og langs kysterne er der risiko for vindstød af stormstyrke.

Op til storm på søndag

Inden vinden næsten kan nå at aftage, kommer så det store stormlavtryk fra Atlanterhavet susende ind gennem Nordsøen.

Ifølge de seneste prognoser ser det første søndag i advent fortsat ud til at ramme Danmark med op til storm i Nordvestjylland og ned gennem Kattegat. Her kan man tilmed få vindstød af orkanstyrke.

Vinden ventes at kulminere sidst på søndagen, og aftager i løbet af natten.

Der venter således en usædvanligt blæsende weekend, som søndag kan kulminere med efterårets første storm.