Vejr

Nu kalder vi det for 'løvfaldssommer'

Fra i dag har vi på TV 2|VEJRET en ny definition og et helt nyt begreb for den slags flotte sommerlige vejr vi oplever netop nu.

TV 2|VEJRET's seere har via SMS og her på vejret.tv2.dk været med til at bestemme, at det nye begreb er "Løvfaldssommer".

Mere end halvdelen af de seere og brugere, der havde deltaget i afstemningen synes, at løvfaldssommer var det bedste udtryk for en sommerlig periode her i efteråret.

Tanev: "Det var på tide"

"Vi syntes det var på tide at Danmark, lige som stort set alle andre lande i Europa, fik sit eget ord for godt vejr i efteråret. Et begreb som kunne afløse det adopterede begreb 'Indian Summer', som overhovedet ikke passer til danske forhold" siger TV 2|VEJRET's redaktionschef om baggrunden for at finde på et nyt dansk vejrbegreb.

"Vi har på TV 2|VEJRET altid gerne ville gøre op med begrebet Indian Summer. Hvert år på denne tid bruger vi mere tid på at fortælle, at det ikke er Indian Summer end vi bruger på at fortælle om det gode vejr vi har." - fortsætter Peter Tanev

Al tvivl ryddes af vejen med enkel definition

Det nye bgreb har også fået sin helt egen og enkle definition.

Vi har løvfaldssommer når der efter jævndøgn optræder tre på hinanden følgende døgn med dagtemperaturer på 20 grader eller derover.

Og Peter Tanev mener, at al tvivl om, hvad man nu skal kalde det sommerlige danske efterårsvejr hermed ryddes af vejen.

"Nu har vi endelig fået vores eget ord for fint dansk efterårsvejr, og det er samtidig med en hårfin definition, der betyder, at man ikke er i tvivl om, hvad der menes, når man høre ordet løvfaldssommer." siger han - og håber det ikke kun vil være på TV 2|VEJRET man tager det nye begreb og defintionen til sig.

"Vi håber selvfølgelig at medierne og meget gerne også DMI vil tage begrebet løvfaldssommer til sig således, at vi ikke kommer til at have flere ord for det samme i spil næste gang vejret bliver sommerligt." udtaler Peter Tanev, der glæder sig over det nye udtryk, som danskerne selv har været med til at bestemme.

"Jeg synes det er et super begreb for godt vejr efter jævndøgn, som vi sammen med vore seere har fundet. Løvfaldssommer rammer det flotte vejr vi har nu rigtig godt ind. Det er også fantastisk, at vi sammen med danskerne kan gå sammen om at få ryddet et amerikansk begreb af vejen og få defineret vores eget ord for sommerligt dansk efterårsvejr" slutter Peter Tanev.