Vejr

Så koldt har det ikke været i 49 år

Hvis du går og synes vi har manglet de rigtigt varme sommerdage, så er du ikke helt forkert på den, for ikke siden 1962 har vi oplevet, at sommerens varmeste dag har været så kold som i år.

28,2 grader er den hidtil højeste temperatur vi har haft i løbet af denne sommer. Den blev målt så tidligt som den 6. juni i Rønne på Bornholm.

Ikke siden da har vi løbet af sommeren haft det varmere, og skulle resten af august temperaturmæssigt holde sig under de 28,2 grader - og det er det er der meget, der tyder på - så skal vi 49 år tilbage i tiden for at finde en sommer, hvor den højeste temperatur har været så lav.

Ikke siden juni 1962 har det nemlig været så koldt på sommerens varmeste dag.

Dengang i en tænderklaprende kold sommer var den højest temperatur 27,3 grader - og kun ydeligere en gang siden 1891 har det været koldere end i år. Det var i 1909, da sommerens varmeste dag blev 27,4 grader varm.

I en normal sommer vil vi på den varmeste sommerdag nå en temperatur på 29,5 grader, men i de seneste 12 år har vi hver sommer været over 30 graders varme.

Det kan vi i teorien stadig nå, men meget tyder på, at vi i år kommer til at opleve, at den varmeste sommerdag blev den koldeste af sin slags i 49 år.