Vejr

Påskedag blev årets hidtil varmeste

Påskevejret satte søndag trumf på med at give os årets hidtil varmeste dag.

23,5 grader - så meget viste termometeret ved Nordby på Fanø Påskedag kort efter kl. 14, og det er den højeste temperatur der er målt på dansk grund i år.

Med en jævn sydøstlig vind blæste lun luft op over Danmark, og det gav udslag i årets hidtil højeste temperaturer. Skærtorsdag var indtil i Påskedag årets hidtil varmeste med 23,1° - også på Fanø.

Det gør ligeledes Påskedag til den varmeste af sin slags siden 2000, hvor bornholmerne solede sig i intet mindre end 25 grader.

Udbredt over 20 grader

Men det var absolut ikke kun på Fanø at foråret viste sig fra sin allerbedste side. Udbredt steg temperaturerne til over 20 grader og blandt andet i Vestervig i Thy nåede man 22,5°.

Anderledes køligt var det nok engang ved kyster med pålandsvind, hvor foråret var knap så venligt sindet.

Ved Hammer Odde på Bornholm nåede man ikke over 8,7° men det skete dog i fuld solskin - i stærk kontrast til lørdagens vejr, hvor havgus satte en gevaldig kæp i hjulet for forårsvejret og fik temperaturen til at synke til under vinterlige 4 grader.

Sidste 'rigtig' varme dag i morgen

2. Påskedag bliver den sidste 'rigtig' varme dag i denne omgang hvilket betyder, at det for vejret - ligesom for os andre - igen bliver 'hverdag' fra på tirsdag.

I løbet af den kommende uge dykker dagtemperaturerne til mellem 13 og 18 grader og der kan især onsdag og torsdag kunne nogle byger, selvom der absolut også vil blive plads til solen.

Når det så er sagt bør man være opmærksom på, at den gennemsnitlige dagtemperatur for april som helhed er 9,7 grader og at den isoleret set for slutningen af måneden blot er et par grader derover.