Vejr

Påskeøsten tog toppen af påskevarmen

Solen skinnede stadig, men vinden tog toppen af påskevarmen lørdag - og på Bornholm gik det 'helt galt'.

De første helligdage har vi kunnet nyde solen med temperaturer helt op til 23 grader og en let brise, men lørdag tog vinden til hen over Danmark og tog toppen af påskevarmen.

Syd for et højtryk med centrum nær Stockholm blæste endnu lun luft ind over Danmark fra øst, men det skete med en frisk vind, der pga. windchill-effekten fik det til at føles noget køligere end i de forgangne dage.

Solen skinnede dog i langt størstedelen af landet, men på Bornholm gik det imidlertid 'helt galt', da et område med havgus ramte nord- og østkysten sidst på formiddagen.

Det fik kl. 11.00 temperaturen på Hammer Odde til at falde til blot 3,9° mens man i Rønne kunne nyde 14,0° og i Esbjerg havde helt op mod 18 graders varme inden middag. Her nåede man i eftermiddagens løb 20,9° hvilket blev dagens højeste temperatur.

Selvom Bornholm var hårdest ramt af havgus og påskeøsten, så var temperaturerne også absolut beherskede ved de øvrige østvendte kyster, hvor man mange steder ikke nåede over 10 grader.

En frisk og undertiden ganske kølig østenvind er mere reglen end undtagelsen her i foråret, og har, på grund af at den ofte opstår omkring påske, fået navnet 'påskeøsten'. Du kan læse mere om påskeøen ved at følge linket i linkboksen til højre.