Vejr

Husker du påsken 2008 ?

Så ved ud du også, hvor forskelligt vejret kan være fra det ene år til det andet.

Mens vi i år kan bære shorts og t-shirts og korte kjoler i et fantastisk påskevejr med temperaturer over 20 grader, så har påskevejret tidligere været helt, helt anderledes.

Næsttidligste påske i 2008

I 2008 faldt påsken fra den 20.-24. marts - det næsttidligste overhovedet muligt. Dengang - for blot tre år siden - var landet præget af ægte vintervejr med masser af sne og frost.

Et kuldefrembrud havde lagt sig tungt over landet og med snebyger og polarlavtryk lå der 2. Påskedag stedvis over 15 cm sne i Jylland.

Samtidig var det også isnende koldt med temperaturer ikke meget over frysepunktet i dagtimerne, og natten til Påskedag måltes -9,6 grader i Billund - marts laveste temperatur, der også var lavere end det, der var blevet målt hele den forgangne vinter.

Næstseneste påske i år

I år falder påsken på det næstseneste tidspunkt muligt - nemlig med Påskedag den 24. april - og det gjorde den også i 2000. Dengang havde bornholmerne vakseægte sommerdage med temperaturer over 25 grader både påskelørdag og Påskedag.

Påske

Påskedag er den første søndag efter første fuldmåne efter jævndøgn.

Det betyder, at Påskedag tidligst kan falde den 21. marts og senest den 25. april.

I 2014 falder Påskedag den 20. april.

Med temperaturer op omkring 22 grader i dag får vi dermed den varmeste påske-helligdag siden netop 2000. Sidst vejret var så flot, solrigt og varmt i påsken som det bliver i år var i 2003, hvor sønderjyderne Skærtorsdag den 17/4 sneg sig op på 21 graders varme.