Vejr

April på vej mod ny vejrrekord

Efter to nætter med udbredt nattefrost overlevede en 91 år gammel vejrrekord foreløbigt.

Meget tyder nemlig på, at en ganske upåagtet dansk vejrrekord står for fald. Det drejer sig om den laveste temperatur i løbet af en april måned.

Her ser april 2011 ud til at blive den varmeste gennem tiderne, hvis man kigger på april måneds nattemperaturer.

91 år gammel rekord står og vakler

Selv om april er en forårsmåned, så er det en måned, hvor vi må regne med, at temperaturen i gennemsnit kommer helt ned på -7,1 grader et eller andet sted i landet, men i en indtil videre varm april måned har temperaturen slet ikke været i nærheden af det normale for årstiden.

"Varmerekorden" fra april 1920 lyder på -1,8 grader, som var det koldeste den måned kunne byde på - og efter de seneste tre døgns relativt udbredte nattefrost hen over landet, så tyder meget på, at vi i år kan slå den 91 år gamle rekord.

Natten til torsdag nåede temperaturen i Skrydstrup i Sønderjylland ned på -1,6 grader, mens den i den forgangne nat nåede ned på -1,5 grader i Sjælsmark i Nordsjælland.

Tæt på - men ikke nok til at komme i nærheden af de -1,8 grader fra april 1920.

Med udsigt til relativt lune nætter de kommende dage - og kun med nattefrost i de allerkoldeste prognosebud resten af måneden, så tyder meget på, at vi kan være på vej mod den april måned i Danmark med den varmeste nattemperatur siden målingerne begyndte i 1873.

Den mulige rekord er vi blevet gjort opmærksom på i et indlæg på vores vejrdebat - og netop her, hvor danske vejrentusiaster livligt og løbende debatterer kan man finde et hav af guldkorn om alt, hvad der har med vejret at gøre.