Vejr

Sneen vælter ned i Alperne

Skal du afsted på skiferie i den kommende vinter, så kan du nu allerede glæde dig over, at grunden til en god og snerig skisæson er ved at blive lagt.

I Alperne er der i det seneste døgn flere steder faldet over en halv meter sne.

Sneen er faldet helt ned til 500-700 meters højde, så alle de af danskere mest besøgte skisportsteder i både Schweiz, Østrig og Italien ligger nu pudret ind i sne.

I Frankrig venter man endnu på 'det store snefald' for de seneste dages snevejr er kommet i forbindelse med et lavtryk over Genoabugten, der har sendt fugtig luft fra Adriaterhavet op mod Alperne fra sydøst, samtidig med at kold luft fra øst og nordøst er strømmet ned over Alperne.

Det har været en vejrsituation, der især har givet sne i Italien og i Østrig - men også i Schweiz meldes der om op til 30-50 cm nysne over blot 700 meters højde.

Selv om sneen i de lavere liggende områder kan smelte de kommende dage, ventes sneen over 1.800 meter at kunne blive liggende resten af vinteren.

Mange af de højtliggende skisports-steder, der har skiløb hele året åbner nu på grund af sneen løbende flere pister dag for dag - og på lørdag åbner flere andre skisportssteder. I Østrig er det blandet andet Kitzbühel, der lørdag for første gang lægger sne til skisæsonen 2010/2011.