Vejr

Kold og solrig weekend i vente

Kold luft strømmer i weekenden ned over Danmark. Det giver os temperaturer på blot 7-8 grader i dagtimerne og udbredt nattefrost.

Efter et lavtryk med regn passerer hen over den vestlige og sydlige del af landet fredag aften og natten til lørdag vil kold luft fra nordøst strømme ned over os.

Et mindre højtryk opbygges over Danmark, så meget tyder på, at man på trods af den kolde luft kan varme sig lidt på oktobersolen.

Det bliver dog en kold start på weekenden med en lørdag morgen med temperaturer omkring frysepunktet i den nordlige del af landet, mens nedbørområdet fra lavtrykket først på lørdagen endnu kan give lidt regn over de sydøstlige egne.

Ellers klarer det op med en del sol, og der venter en flot lørdag.

En op til hård nordøstenvind vil ved Østersøen får det til at føles bidende koldt, mens det i den nordlige del af landet bliver knap så blæsende.

Det bliver en kold lørdag overalt i landet, hvor temperaturerne selv i eftermiddagstimerne holder sig på blot 7 til 9 grader.

Natten til søndag og søndag morgen vil man i klart vejr med relativt rolige vindforhold kunne opleve udbredt nattefrost - og måske også de første rim- og isglatte veje.

Søndag bliver de fleste steder i landet endnu en flot, men kold oktoberdag. Solen ventes at skinne i stort set hele landet, mens temperaturerne holder sig nede omkring 8-11 grader.