Vejr

Mystiske lyskugler på himlen

Lørdag aften blev der flere steder i Nord- og Østsjælland set mystiske lysende kugler på aftenhimlen.

Flere af TV 2|VEJRET's seere har uafhængigt af hinanden observeret flere lysende kugler - og flere har endda taget billeder af dem. De har alle det til fælles, at de er blevet set på den nordlige og østlige del af Sjælland.

Her på TV 2|VEJRET har vi ikke noget endegyldigt svar på, hvad det kan være, men har sat os for at finde ud af det - og måske kan du hjælpe os!

Herunder følger en række af de observationer, som er blevet gjort lørdag aften.

Fra Allerød lyder en observation således:

"Mine børn og jeg observerede noget mærkeligt lørdag aften over Allerød. Kl. var omkring 22.45 og jeg stod i min have, da jeg pludselig så store gule/orange/røde "kugler" flyve på himmelen. "Kuglerne" fløj lydløst og var på himmelen i omkring 20 minutters tid.

De kom fra vestlig retning og fløj i vores retning (altså mod os), stoppede, drejede og fløj videre i trekantformation i sydlig retning. Alle fulgte den samme bane. De fløj væsentlig hurtigere end fly, men alle i konstant højde over jorden.

Der fløj omkring 50 af disse "kugler" forbi.

Jeg har nu grublet i snart 2 døgn over hvad det var som fløj på himmelen... og tænker om i måske havde en naturlig forklaring på dette, da jeg ALDRIG har set noget lign."

Sådan blev de lysende kugler oplevet fra Høje Taastrup:

"Lørdag den 7. august om aftenen kl. 22.35, sad vi sammen med nogle venner på vores terrase i Høje Tåstrup ved København. Bedst som vi sad og snakke om løst og fast, bemærkede undertegnede noget jeg først troede var et af de sædvanlige fly på indflyvning mod Kastrup Lufthavn. Det var et skarp lys, som landingslys på et fly under take--off eller indflyvning, der bevægede sig fra nordvest i retning mod sydøst. Jeg er fly--entusiast, så jeg holder altid et vågent øje når flyene kommer tæt ind over os. Men pludselig bemærkede jeg endnu et lys bagefter det første objekt, og tænkte at det var mærkeligt at to fly på samme indflyvningsrute var så tæt på hinanden. Jeg sagde så til de andre ved bordet, at der er noget galt her og alle kiggede nu op og så det samme som jeg. Objekter bevægede sig ganske langsomt, nærmest som et fly under indflyvning, men fuldstændig lydløst. Lyset blev skarpere og skarpere og objekterne nærmede sig hinanden. Da de var tættest på os, begyndte det ene objekt at tage lidt fart og gik højere op, mens det andet fortsatte ud i horisonten mod sydøst og forsvandt hurtigt. Det andet kunne ses et stykke tid, mens det hurtigt forsvandt opad på himmelen. Vi har efterfølgende ventet at andre havde set fænomenet, men det er der tilsyneladende ikke. Dog sad vores naboer også ude og vi bemærkede at de også så lysene, da de udbrød; "hvad fanden er det for noget".

Objekterne bevægede sig så langsomt til at starte med, at vi kunne hente kameraet og tog et par billeder, der ikke er specielt gode. Men man ser lyskuglerne sammen på det ene foto. Det andet viser kun den ene. Undrer os meget over at det var så lokalt at andre ikke har bemærket dem. Vejret var lidt diset, men lysene var tilsyneladende under skydækket. Kuglelyn eller stjerneskud var det ikke. Hvad det var er vi naturligvis ikke klar over."

Længere mod syd blev lyskuglerne oplevet således:"I går var mig og min kæreste på vej hjem fra Jersie station cirka ved en 11 tiden. Da min kæreste pludselig spørger, hvad det er der er oppe i himlen, og vi blev hurtigt enige om det ikke var stjerner. Det var orange cirkler der var omkring 3 gange større end stjerner. Og de bevægede sig meget hurtigt hen over himlen. Der var omkring 10--12 orange cirkler/prikker.

Da vi så havde kørt omkring 200 meter, begyndte de at forsvinde én for én, vi forstår virkelig ikke hvad det kan være? Men det var ikke stjerneskud, det kan vi understrege med det samme!"

Har du et bud på, hvad det kan være - eller har du også set kuglerne på himlen, så send os en mail på vejret@tv2.dk