Tårnhøjt UV-index: Nu er solen farligst

Med et UV-index over 7 skal man nu være ekstremt varsom i det solrige sommervejr.

Der er ekstra god grund til nu at passe på i det solrige, danske sommervejr. Kombinationen af midsommer, varme og sommerferie sender os danskere ud i sommerlandet i stor stil - men man skal tage sig meget i agt for solen.

I weekenden nåede UV-indexet op på hele 7,3 i København. Det er det hidtil højeste UV-index målt i hovedstaden i år og noget af det højeste vi kan komme til at opleve her til lands.

Fakta om solcreme

Faktorangivelsen på solcreme skal forstås på den måde, at faktortallet tilsvarer den brøkdel af solens stråler, som slipper igennem til huden.

Således vil en faktor 4 stoppe 75% af solens stråler (1/4 slipper igennem) og en faktor 10 stopper 90% af solstrålingen (1/10 slipper igennem).

Det anbefales at man beskytter sig imod solens stråler når UV-indexet er over 3, og når indexet er over 7 kan en dansker med en gennemsntlig hudtype uden beskyttelse blive forbrændt på blot en halv time.

Det er især mellem kl. 12 og 15 at man skal være varsom. I dette tidsrum sender solen mere end halvdelen af sin daglige ultraviolette stråling ned over os, og der er således god grund til at følge de tre solråd: Solcreme, siesta og solhat.

På vejret.tv2.dk kan du altid se, hvor højt UV-indexet forventes at blive i dag for præcis det sted du ønsker det.