Vejr

Varmeste nat i Melbourne i over 100 år

Mens man mange steder på den nordlige halvkugle oplever usædvanlig kulde, så er situationen den stik modsatte i det sydlige Australien.

Her har en hedebølge nemlig sendt temperaturen et godt stykke over 40°.

I Melbourne, som er hovedstad i delstaten Victoria, oplevede man natten til tirsdag tillige den varmeste nat i 109 år.

Ikke under 30,6°

Temperaturen i Melbourne nåede frem til kl. 9 tirsdag morgen lokal tid ikke under 30,6° og det er en tangering af den varmeste nat nogensinde registreret i byen siden målingerne begyndte.

Første gang rekorden blev sat var den 1. februar 1902, hvor termometeret ej heller sank længere ned end til 30,6°-mærket.

Kom efter hed dag med 43,6°

De 30,6° blev dog målt så sent på 'natten' som kl. 8.49 lokal tid, og størstedelen af de mørke timer lå temperaturen på mellem 32 og 35 graders varme.

Den rekordvarme nat kom efter en næsten ligeså usædvanlig varm dag, hvor temperaturen ud på eftermiddagen nåede op på 43,6°.

Det er kun 2° fra januarrekorden på 45,6°. Alletiders varmerekord i Melbourne stammer fra den 7. februar i fjor hvor termometeret viste 46,4°.

Mindst 40 mennesker besvimet i heden

Mindst 40 mennesker er besvimet i varmen og aircondition-anlæggene kan mange steder ikke hjælpe, da transformatorstationerne og strømforsyningen ligeledes 'står af' som følge af de usædvanligt høje temperaturer.

Mange har taget konsekvensen af varmen og tilbragt nætterne på stranden.