Vejr

Sådan oplevede aalborgenserne skypumpen

Mandag eftermiddag trak en skypumpe hen over den østlige del af Aalborg og anrettede efter danske forhold store skader. Skypumpen sørgede også for stor opmærksom fra de der oplevede den.

Herunder er nogle af de beretninger vi på TV 2|VEJRET har fået fra Aalborgensere, der oplevede skypumpen på sin vej hen over Aalborg

Rikke Louise Larsen oplevede det således:

"Jeg var på vej hjem fra bussen, og gik og tog billeder af regnvejret, da jeg lagde mærke til en underlig tragt--formet mørk sky, der lavede underlige bevægelser vest for boligkomplekset. Jeg tog et billede af det (billedet som man kan se her ovenfor) og løb resten af vejen hjem. Jeg var faktisk rigtig bange.

Da jeg kom ind i lejligheden, godt forpustet, kiggede jeg ud af vinduet og min kæreste kiggede med. Jeg sagde at det virkelig så mærkeligt ud, og vi lagde mærke til at en masse støv og blade blev kastet rundt bag blokken syd for vores. Vi kunne se en fugl fuldstændig ude af kurs, der nærmest fløj på hovedet. Så kom skypumpen ind over gårdpladen og hvirvlede alting rundt. Min kæreste prøvede at åbne døren, men det var helt umuligt.

Da skypumpen forsvandt længere nordpå, og vi fik åbnet døren, lå potteplanter, stole og en grill spredt ud over det hele. Vores havestole var fløjet ud på parkeringspladsen, hvor der også lå en væltet motorcykel. Sikken en dag, og hvor er jeg glad for at jeg nåede indefor. En mindeværdig oplevelse om naturens kræfter i Danmark."

Nukârak` Brandt skulle hente sine drenge i fritidsklubben på Herningvejens skole, da skypumpen passerede -- og hun fik sit livs oplevelse. Hun skriver til TV 2|VEJRET:

"Den første afhentning af mine drenge, i DUS'en og Klubben i Herningvejs Skolen var noget af en oplevelse.

Lige før jeg kom frem ved 15.00 tiden kom der regn. Derefter ventede jeg med min yngste, sammen med en anden mor, til regnen faldede lidt til ro, så vi kunne tage over til Klubben for at hente den ældste. Det ville den ikke, og hvor var jeg glad for at have paraplyen med.

Vi vovede at gå igennem skolegården, men lige efter vi var gået forbi gangbroen, kom der en meget kraftig regn, og jeg stoppede min dreng og sagde, at vi lige måtte gemme os godt under paraplyen til det blev mindre. Vi smågrinte af den oplevelse vi nu fik.

Blæsten blev stærkere og kraftigere, jeg kiggede hen mod hjørnet, som vi var på vej til og jeg spurgte højt hvad dog det nu var?!.

Jeg oplevede noget jeg nok aldrig vil opleve igen; der kom en stor tåge frem i hjørnet, som bare blev mørkere og mørkere, med så meget med sig roterende, så STOR, så stor kraft med sig og højere end skolen! Min paraply var væk over os, mens vi så på.

Jeg havde så mange tanker kørende på så kort tid og jeg råbte til min søn, at vi skulle løbe ALT hvad vi kunne. Og som det ellers altid er låst over det hele i skolen, havde jeg lagt mærke til at døren var åben under gangbroen! Der løb jeg ind med min elskede søn, som jeg nok aldrig har gjort så hurtigt før.

Et meget kraftig tryk kom igennem hele huset, og alt fløj med så meget regn udenfor. Jeg rystede over det hele og skulle lige bruge minutter på at komme til mig selv.

Min stakkels søn havde også lige haft sit livs oplevelse, med bange øjne spurgte han mig om tornado'en kan have taget Alan med sig! Det havde jeg jo selv haft i tankerne lige før, fordi den kom med så meget kraft lige fra Klubben! Vi var enige om at han ventede på os i Klubben og vi gik videre og var total våde.

Ved "Junglesti"ens indgang var der træer, der havde vredet sig på midten, de var bare ikke knækkede/brækkede! Men vredet! Ved Humlebakken/Gjellerupstien var der 3 træer der var væltet.

Vi tre havde det bare så underligt bagefter og fik en oplevelse for livet."

Anna Gansted, der bor i nærheden af det område, hvor skypumpen var kraftigst så skypumpen således:

"Ja jeg så den skypumpe der futtede over Aalborg Øst/ nr.Tranders. Jeg tænkte lige pludselig, at det var da en mærkelig vinkel regnen fik og kiggede ud af vinduet og kunne se mod syd (over Humlebakken mod Herningvejens Skole), at den kom imod. ???? øhhhh nå, ser man rigtigt???

Den var 5--10 meter bred for neden og det gik megastærkt. Så var den væk. Den havde alt mulig småt med sig, så man kunne bare se søjlen.

Optog den på mobilen, men i det samme røg forbindelsen på flimmerkassen og mobilen havde ikke gemt mit klip. Man skulle lige tænke om det nu var rigtig, så et kvarter senere kiggede jeg på nettet og det var ikke mig der var blevet skør.... Men håber at nogen har billeder af den..."

Gitte Daugaard, der i anledning af sin fødselsdag var kravlet højt til vejr oplevede skypumpen således:"I Anledningen af min fødselsdag var vi i Aalborg Tårnet, mellem 14 og 15.30,

Det begyndte at regne med lyn og torden, ca omkring kl. 15, det var rigtigt store regndråber. Måske var det endda hagl.

Under os, over KUNSTEN, tidl. Nordjyllands Kunstmuseum, så det ud til at der var gået ild i noget, det røg, så det ud til, rigtig megen susen var der og det rullede underligt rundt og lige pludselig var det overstået.

Det fortsatte øst på og der blev helt stille."