Vejr

Sidste dag med kraftige byger over Danmark

Mandag blev den sidste dag i denne omgang med kraftige regn-- og tordenbyger -- og hvilken sidste dag.

Efter to dage med kraftige byger, der især har ramt Jylland, så har der igen mandag været regn-- og tordenbyger over dele af Jylland, som stedvis har været meget kraftige -- og i Nordjylland gav bygerne skybrud og i Aalborg ramte en skypumpe.

Det er en front, der siden lørdag har ligget over den vestlige del af landet, der i løbet af mandagen langsomt bevægede sig mod øst som gav tordenbygerne.

Kraftigst i Nord-- og Østjylland

I morgen-- og formiddagstimerne var der flere steder i Jylland og på Fyn regn og tordenbyger. Bygerne var tidligt på morgenen kraftigst i Midt- og Vestjylland, mens de senere på morgenen og i formiddagstimerne især har været kraftige i Østjylland, hvor man har haft flere lynnedslag -- blandt andet i Den Gamle By i Århus.

I løbet af eftermiddagen blev der fortsat dannet tordenbyger i en linie tværs ned gennem landet fra Vendsyssel og ned over Østjylland og Fyn -- og især i den nordlige del af Jylland har disse byger været særdels kraftige med skybrud.

Det har flere steder i Aalborgområdet og i dele af Vendsyssel sat gader og veje under vand.

Skybrud i Nordjylland

I følge en melding fra en af TV 2|VEJRET's seere er der i mandagens løb faldet 62 mm i Brønderslev, hvoraf de 52 mm er faldet på tre kvarter mandag eftermiddag under de kraftige tordenbyger.

Officielt er der registreret mest regn i Tylstrup nord for Aalborg, hvor man i dagens løb har fået 31 mm regn, hvoraf de 19,6 mm faldt på 30 minutter kort før kl. 16.

Dermed er grænsen for skybrud overskredet. Man taler om skybrud når der falder over 15 mm på 30 minutter.

Det var i forbindelse med disse kraftige byger, at en skypumpe ramte den østlige del af Aalborg.

I løbet af aftenen bevægede fronten sig videre mod øst og gav også tordenbyger på dele af Sjælland.

I forbindelse med mandagens kraftige tordenbyger er der registreret 5.000 lynnedslag.