Vejr

Tidligste badedag i 14 år

Med en middeltemperatur på 19,0° fik vi tirsdag årets første badedag - og den tidligeste af slagsen i BadevandsPatruljens 14 årige historie.

Første badedag i 2009

Tirsdag bød ud over årets 10. sommerdag også på årets første badedag. Gennemsnitstemperaturen for TV 2|VEJRETs 40 strande, hvor BadevandsPatruljen dagligt igennem sommeren tager 'pulsen' på badevandet, lå på 19,0°.

Det er lige akkurat nok til en officiel 'badedag'. TV 2|VEJRET definerer en badedag, som en dag hvor gennemsnitstemperaturen netop er 19,0° eller derover.

Det varmeste badevand kunne findes ved Kattegat. Her målte man ved Kattegat Strandcamping og på Læsø 22° varmt badevand på én meters dybde. Det koldeste gys kunne man få ved Vorupør i Thy, hvor termometeret ikke krøb over blot 14°.

Første badedag i juni 'nogensinde'

Ud over at være årets første badedag er det også den tidligste i BadevandsPatruljens 14 årige historie. Aldrig før er der målt så varmt badevand så tidligt på sommeren.

Vi skal tilbage til 2006 for at finde den hidtidige tidligste badedag, hvor man den 2. juli nåede op på 19,0°.

Tirsdagens 19,0° er 2,8° højere end hvad der har været gennemsnittet på en 30. juni gennem de seneste 13 år, og med mere solskin og varme de følgende dage er der stillet Danmark flere badedage i udsigt.