Vejr

Sommervarmen fortsætter: Op til 28°

En varmebølge vil i de kommende dage sende temperaturen op imod 28 grader.

Temperaturer op til 28°

Det er et stort højtryksområde over Nordeuropa der fortsat er med til at give Danmark tørt og varmt sommervejr. Strandvejret fortsætter over landet til og med lørdag med temperaturer mellem 23 og 28 grader.

Det eneste der kan forhindre en sydeuropæisk sommeroplevelse er nogle lave skyer, som især kan genere i morgen- og formiddagstimerne. Det vil dog de fleste steder ikke ændre helhedsindtrykket af fint og varmt sommervejr.

På vej mod varmebølge

Det varme vejr kan også forårsage en decideret 'varmebølge'. I Danmark har vi en varmebølge, når maximumtemperaturerne midlet over tre dage ligger over 25° i mere end halvdelen af landet. Det ser ud til at ske i løbet af ugen.

Varmebølge25°

Er når maximumtemperaturen over mindst 3 sammenhængende dage gennemsnitligt overstiger i mere end halvdelen af landet.

Hedebølge

Er når maximumtemperaturen over mindst 3 sammenhængende dage gennemsnitligt overstiger28°i mere end halvdelen af landet.

Varmen kulminerer antageligt lørdag med temperaturer op i underkanten af 30°, inden en front med regn og torden passerer landet natten til søndag og søndag.