Vejr

Delfinalebilleder i 'Skyd det danske vejr'

SĂ„ er Ă„rets 12 billeder i 'Skyd det danske vejr fundet.

Seerne kan indtil den 20. januar via sms stemme om, hvilke tre billeder, der gÄr videre til finalen, hvor dommerne udvÊlger det endelige vinderbillede.

Vinderen af 'Skyd det danske vejr' vinder en unik fotorejse for to til Norge. De 12 delfinalebilleder kan ses herunder -- og nederst pÄ siden kan du se, hvordan du kan stemme dit favoritbillede i finalen.

12: December mÄneds vinderbillede

Fotograf: Vinni BruhnTitel: IslĂŠnding i sne

Dommernes kommentar:"Sneen lagde sig over det meste af landet. Mange legesyge vÊsner fandt glÊde ved dette faktum i lÞbet af december. Her har fotografen lavet et rigtig flot billede. Det lykkes bÄde pga. en god fototeknik (hurtig lukkertid og effektiv fokus) samt en god brug af lysforholdene. Resultatet er et teknisk flot billede med et tydeligt budskab."

11: November mÄneds vinderbillede

Fotograf: Kirsten KroghTitel: November er en drÄbemÄned

Dommernes kommentar:"November mÄned havde rekord mange dage med nedbÞr. Selv regnvejrsdage kan vÊre fotogene.Billedet er et godt eksempel pÄ hvordan regnvejr kan formidles pÄ en enkel og smuk mÄde. Det krÊver blot at man tager pÄ tur med kameraet."

10: Oktober mÄneds vinderbillede

Fotograf: Ole LaasbyTitel: EfterÄr ved SlÄen SÞ

Dommernes kommentar:"Man bliver helt i tvivl om, dette foto er taget derude i virkeligheden -- for billedet er usÊdvanlig smukt og perfekt. Ole Laasby har vÊret pÄ fastholdt efterÄret 2009 sÄ vi aldrig glemmer det igen."

9: September mÄneds vinderbillede

Fotograf: Karin KnutsenTitel: BĂŠrhĂžst

Dommernes kommentar:"Dette motiv er virkelig godt fanget. Fotografen har trykket pÄ udlÞseren i det helt rigtige Þjeblik, hvorved bÊrret er blevet fastfrosset hÊngende frit i luften inde i solsortens nÊb. FÄ Þjeblikke senere mÄ man forvente, at bÊrret forsvandt i svÊlget pÄ den glubske fugl. Fotografen har mestret fototeknikken, og det belÞnner vi med at udvÊlge vedkommendes motiv."

8: August mÄneds vinderbillede

Fotograf: Frank Joe HansenTitel: FuldmÄne over HelnÊs

Dommerens kommentar: "Ofte handler det om at vÊre pÄ det rigtige sted pÄ det rigtige tidspunkt. SÄdan forholdt det sig, da Frank Joe Hansen tog dette maleriske billede. Et smukt portrÊt af den stille danske sommernat."

7: Juli mÄneds vinderbillede

Fotograf: Henrik Amdi MadsenTitel: Regnbue ved GrenÄ

Dommernes kommentar:Juli mÄned har budt pÄ sÊrdeles varieret vejr. Vi har denne gang udvalgt en serie af billeder, hvor lyset, himlen og det danske sommerlandskab trÊder i karakter.

6: Juni mÄneds vinderbillede

Fotograf: Allan Richard Wieck-­Hansen

Titel: Lysende natskyer ved Lisberg nord for Århus

Dommernes kommentar:HÞjtliggende, lyse skyer er et af de mange flotte, meteorologiske fÊnomener, som kan opleves pÄ denne Ärstid. FÊnomenet optrÊder som regel nogen tid efter solnedgang, og derfor er der ikke meget lys at arbejde med. Her er motivet indfanget af fotografen pÄ trods af, at lysforholdene ikke er helt nemme at arbejde i.

5: Maj mÄneds vinderbillede

Fotograf: Evy JohansenTitel: Tordenskyer over Frederikssund

Dommernes kommentar:"Hvilket dramatisk motiv! PÄ denne tid af Äret kan man ofte observere massive skyformationer pÄ himlen. Vi modtager masser af disse motiver, men sjÊldent noget sÄ flot som dette. Fototeknik som lysmÄling, lukkertid, blÊndevalg er helt i orden, og man kunne Þnske sig at have vÊret til stede selv."

4: April mÄneds vinderbillede

Fotograf: Joachim Blicher LundbergTitel: En blÞd dyne pÄ den danske forÄrshinmmel

Dommernes kommentar:"Der er noget visuelt dragende i dette motiv samtidig med, at billedet viser et spĂŠndende vejrfĂŠnomen.Den tydelige tvedeling af himlen er billedets historie. I bunden er billedet kan man se et par, der er ude at nyde den friske luft.Disse to personer er med til at sĂŠtte stĂžrrelsen af hele sceneriet i perspektiv"

3: Marts mÄneds vinderbillede

Fotograf: Jes EriksenTitel: Svane i solstrÄler

Dommernes kommentar:"Her har vi med et virkelig smukt forÄrsmotiv at gÞre. Svanen, vandet, himlen, lyset, skyerne og de mange silhuetter af trÊer er i perfekt balance. Spejlingen af himlen i sÞens overflade er med til at skabe dybde og rummelighed. Eksponeringen er pÄ ingen mÄde nem, men moderne teknologi er med til at gÞre den slags muligt. Fotografens placering i forhold til svanen (ÞjenhÞjde), er med til at styrke billedet."

2: Februar mÄneds vinderbillede

Fotograf: Svend KirkegaardTitel: RĂ„vildt, rimfost og vintersĂŠd

Dommernes kommentar:"Billedet viser et flot og klassisk motiv fra denne Ă„rstid. Enkelheden, billedets dybde og den flotte belysning i billedet sprang dommerne i Ăžjnene"

1: Januar mÄneds vinderbillede

Fotograf: Knud DahlbomTitel: Vejle Fjord i januar

Dommernes kommentar:"Knud Dahlbom har her vÊret pÄ det rigtige sted pÄ det rigtige tidspunkt. Solen brÊnder ind over fjorden og broen skaber en skyggeeffekt i disen.De to kajakroere er med til at sÊtte det hele i perspektiv. Jeg synes, at billedet har en meget flot stemning."

Stem pÄ det bedste billede

De 12 udvalgte fotos kĂŠmper nu om tre pladser i finalen, hvor dommerne Per FlĂžng og Casper Tybjerg vil udvĂŠlge det bedste billede i fotokonkurrencen 'Skyd det danske vejr' -- og du kan stemme via SMS.

Send SMS med ordlyden

FOTO 1

 • for billede 1FOTO 2for billede 2
 • FOTO 3for billede 3
 • FOTO 4for billede 4
 • FOTO 5for billede 5
 • FOTO 6for billede 6
 • FOTO 7for billede 7
 • FOTO 8for billede 8
 • FOTO 9for billede 9
 • FOTO 10for billede 10
 • FOTO 11for billede 11
 • FOTO 12for billede 12

til1234

Pris 3 kr + alm sms takst. Ingen fortrydelsesret. Betingelser pÄ TTV 772

Ansatte ved TV 2 Danmark kan ikke deltage i konkurrencen. PrĂŠmien kan ikke ombyttes til kontanter.