Snevejr over Danmark (10/2 2009)

Tirsdagens snevejr har hen over den sydlige og østlige del af landet givet 5-8 cm sne og glatte veje - og på Bornholm fortsætter sneen hele onsdagen med.

Tirsdag har man hen over den sydlige del af landet haft snevejr, frisk østlig vind og temperaturer omkring eller lige over frysepunktet.

Sneen startede i det sydlige Jylland midt på formiddagen og bredte sig derfra videre mod øst til Fyn og senere til Lolland/Falster og Sydsjælland.

Snevejret nåede midt på eftermiddagen tirsdag op over store dele af Sjælland, hvor det sneede tirsdag aften og natten til onsdag. Onsdag morgen sneede det fortsat på Østsjælland og på Bornholm.

Op til 8 cm sne

Mest sneede det i løbet af tirsdagen i et område fra Sønderjylland over Fyn til Lolland, Falster og Sydsjælland. Her lå der tirsdag aften generelt 3-5 centimeter sne - og lokalt var der meldinger om op til 8 cm sne.

Vejene er de fleste steder i dette område sneglatte.

Sneen, der faldt, var af den våde slags - og enkelte steder havde den mere end svært ved at lægge sig på jorden. Det var tirsdag især tilfældet i 'yderkanten' af nedbørområdet.

'Fransk' stormlavtryk skyld i snevejret

Det var et stormlavtryk, som natten til tirsdag gav Frankrig op til storm, der tirsdag under nogen svækkelse bevægede sig lige syd om Danmark og derfra sendte fronter med slud og sne op over den sydlige og østlige del af landet.

Inden snevejret nåede Danmark gav det trafikale problemer i den centrale og nordlige del af Tyskland, hvor man fik op omkring 10 cm sne.

Mere sne til bornholmerne

Onsdag fortsætter sneen ufortrødent på Bornholm, hvor man når dagen er omme kan have fået op imod 10 cm nysne. I resten af landet bliver det mest tørt og i Jylland kommer der efterhånden nogen sol.

Fælles for de kommende dage er dog at det bliver koldt med dagtemperaturer kun op til frysepunktet - og om natten efterhånden ned til 10 graders frost.

TV 2|VEJRET følger sneen 'til dørs' og du kan holde dig opdateret på vintervejret via linkene i linkboksen til højre.