Vejr

Årets hidtil varmeste dag (28/7 2008)

Allerede tidligt på eftermiddagen blev rekorden for årets hidtil varmeste dag tangeret. Omkring kl. 14, nåede Aars i nordjylland op på den hidtidige rekords 30 grader. Men det nåede at blive endnu varmere, inden det begyndte at vende igen. Temperaturen nåede helt op på30,8grader, og dermed er endu en årsrekord i hus.

Også Badedag

Og så blev der endnu engang dømt badedag i dag. Hele 20,7 grader nåede gennemsnitstemperaturen for badevandet op på.

Samlet set, så ligger de sidste 12 års gennemsnitsbadevandstemperatur for dagen i dag - altså d. 28. juli -- på 18,9 grader C. Dagens måling ligger pænt over, men der er dog stadig forholdsvis langt til dagens rekord, som i 2006 lød på 22,4 grader C. Der er da også stadig forholdsvis langt til alle tiders badevandsrekord, som er fra d. 10. august 1997, hvor badevandet sneg sig helt op på 23,3 grader.

Intet ser dog ud til at temperaturerne for badevandet skal falde lige her og nu. Faktisk forventer vi, at vandtemperaturerne vil fortsætte med at stige de næste par dage.

Tropenat

Sidste nat oplevede de årets første tropenat på Anholt med 20,3 grader, og det er slet ikke umuligt, at det også kommer til at ske igen i nat måske med endu højere temperatur.

Og det fortsætter.

Og det varme vejr fortsætter også i morgen, så måske skal vi igen i morgen ud og udbasunere ny rekorder. Det er for alvor blevet sommer i Danmark.