Vejr

Danske stormchasere i fuld gang i USA

De tre danske stormchasere, som TV 2|VEJRET følger på deres jagt efter torden og tornadoer i USA er i fuld gang med deres færd - og de har fundet det vilde vejr.

Kai-Asle Sønstabø, Thomas Dolmer Nielsen og Per Christiansen har revet to uger ud af kalenderen for at jage tornadoer og tordenvejr i USA's Sud- og Midtstater.

De ankom mandag aften til Oklahoma City - og har både tirsdag og onsdag været på jagt efter det vilde vejr. Med hightech ombord i deres Dodge Durango i form af et mobilt radarsystem har jagten på tordenbyger på blot to døgn ført dem ud på en 1.500 kilometer lang køretur - først mod vest og senere mod syd til Texas, hvor der både mandag og tirsdag har været tordenaktivitet.

Tirsdag så de superceller over Texas Panhandle, og onsdag var de i et område i det nordlige Texas, hvor der i dagens løb blev udsendt tornadowatch. Tornadoer blev det dog ikke til - men derimod kraftige tordenbyger med imponerende skystrukturer.

Kai-Asle Sønstabø skrev torsdag morgen dansk tid på sin blog på stormhunt.org:"Selvom der ikke var vild aktion i dag, så fik vi da set en del flotte skyformationer og lyn og hagl. Vi har trods alt kun været her i to dage."

Turen går videre - og det er vejret, der afgør, hvor de tre danske stormchasere når hen inden de atter drager hjem til Danmark den 21. maj.

Du kan følge dem og deres oplevelser på deres hjemmesider, som der er link til ovenfor.