Vejr

TV 2|VEJRET følger danske tornadochasere i USA

Tre danskere kører de kommende 16 dage gennem De Amerikanske Midtstater - og det gør de kun af en grund: De er på jagt efter tornadoer.

Mandag den 5. maj lander et fly fra København i Atlanta - i flyet sidder tre danskere, der de kommende dage skal ud på en lang tur i deres jagt på tordenvejr og tornadoer.

I Atlanta stiger de ombord på indenrigsflyet til Oklahoma City - og det er der en rigtig god grund til.

Når man siger Oklahoma City, så siger man også tornadoer. Det er her den amerikanske vejrtjeneste har oprettet "The Storm Prediction Center", hvor der holdes øje med alle tordenvejr og tornadoer i USA - og det er her man er blevet ramt af en af de kraftigste tornadoer nogensinde.

Oklahoma City er udgangspunktet for Kai-Asle Sønstabø, Thomas Dolmer Nielsen og Per Christiansen's 16 dage lange tornadochase.

Her på TV 2|VEJRET følger vi løbende deres jagt på de kraftige tordenbyger som tornadoerne dannes i, og som USA's Midtvest er kendt for på netop denne tid af året.

Vi giver dig også mulighed for at følge med i deres oplevelser på første parkét. Det kan du ved at besøge Kai-Asle og Thomas's hjemmesider, hvorfra de i tekst, billeder og video beretter om de kommende dages tornadochase.

Det er tredje år i træk Kai-Asle Sønstabø og Thomas Dolmer Nielsen, der er medlemmer af Vildtvejrsklubben, er på tornadochase i USA's Midtstater. Sidste år oplevede de begge katastrofen, da den lille by Greensburg i Kansas blev raseret af en tornado - som de netop jagtede den aften.

For to år siden i foråret 2006 var TV 2|VEJRET på det der blev en stormchase med netop udgangspunkt i Oklahoma City.