Vejr

600 smed tøjet mod global opvarmning

I protest mod den globale opvarmning stillede 600 frivillige nøgne mennesker lørdag op til fotografering i De Schweiziske Alper.

En af de største gletschere i Alperne - Aletsch - ved Bettermalp i Schweiz dannede lørdag rammen om en stort anlagt og noget utraditionel demonstration mod den globale opvarmning. 600 nøgne mennesker lod sig fotografere af den amerikanske fotograf Spencer Tunick i en aktion, som Greenpeace stod bag.

Aktionen skal ifølge Greenpeace ses symbolsk.

Uden tøj på kroppen er mennesket overladt til elementerne og er dermed et ekstremt sårbart væsen - på samme måde er den globale opvarmning nu ved at afklæde Kloden de sidste gletschere, der kan ses som et symbol på dens øgede sårbarhed overfor de ændringer i klimaet den globale opvarmning medfører, hedder det i et statement fra Greenpeace efter en aktion, der tiltrak sig stor opmærksomhed.