Vejr

BadevandsPatruljen stoppet af stormen

Det voldsomme sommervejr hen over den sydlige del af Danmark blev onsdag lige en tand for voldsomt for TV 2|VEJRETs BadevandsPatrulje. Tre steder i landet måtte man på grund af vejret for første gang i BadevandsPatruljens nu 12-årige historie undlade at måle badevandstemperaturen.

Vindstød af stormstyrke og store bølger var onsdag for meget for TV 2|VEJRETs ellers hårdføre BadevandsPatrulje.

37 af dem hoppede trods det barske sommervejr i bølgen blå og tog dagens badevandstemperatur, mens badevandsmålerne på Rømø, ved Løgismose på Sydvestfyn og ved Hestehovedet på det østlige Lolland måtte strække badevandstermometer og overgive sig til vejrguderne og det blæsende vejr.

Det er første gang i BadevandsPatruljens historie - som kan føres tilbage til 1996 - at en badevandsmåling ikke kan foretages på grund af vejret.

De tre manglende målinger erstattes af gårsdagens badevandstemperaturer målt de tre steder.

De øvrige 37 målinger afslørede, at den kraftige vestenvind især ved østvendte kyster fik sendt badevandstemperaturen helt i bund. Ved Smørmosen på Thurø blev der målt kun 12 grader, mens Vemmingbund i Sønderjylland målte 13 grader.