Vejr

Sankt Hans-vejret

Sankt Hans Aften er en af de aftener, hvor flest opholder sig ude -- for at forsamles om at tænde Sankt Hans--bålet.

Derfor er det også af afgørende betydning, hvordan vejret bliver netop den aften.

Sidste år tilsmilede vejrguderne de mange, der havde vovet pelsen og bevæget sig ud til stranden, ned til åen eller ud på engen for at tænde Sankt Hansbål og fejre midsommeren med tørt roligt og relativt lunt sommervejr.

Udsigten for Sankt Hans-aften

Vejret Sankt Hans-aften 2007 ser ud til at blive ustadigt og køligt med mulighed for byger og temperaturer mellem 16 og 18 grader.

Et lavtryksområde vil ifølge seneste prognoser fredag bevæge sig lige øst om landet med en del regn, og Sankt Hansaftens-dag vil lavtrykket ligge nord for Danmark og åbne op for en kølig vestlig strømning med risiko for en del byger.

Det giver - hvis denne prognose holder stik - anledning til, der i dagens løb kan dannes en del byger i stort set hele landet, men der er dog en tendens til, at bygerne i aftenens løb vil falde lidt sammen.

Tendensen er derfor, at vejret Sankt Hans-aften kan starte med regn eller byger mange steder i landet, men jo længere man kommer ud på aftenen jo bedre er chancerne for det holder tørt.

Temperaturerne forventes at komme til at ligge mellem 16 og 18 grader - varmest i den sydøstlige del af landet. Temperaturen falder sidst på aftenen til mellem 12 til 17 grader.

Vinden bliver jævn fra sydvest og vest.

Vi følger løbende udviklingen i Sankt Hans--vejret.