Vejr

Solformørkelse i Tyrkiet: Vinderen er fundet

Den 29. marts 2006 er der total solformørkelse, der blandt andet kan ses fra Tyrkiet. TV 2|VEJRET afholdt fra mandag til onsdag en konkurrence, hvor en heldig vinder kunne komme med TV 2|VEJRET og Albatros Travel til solformørkelse i Tyrkiet.

Spørgsmålet var

ER SOLEN EN PLANET?

Det rigtige svar varnej- Solen er en stjerne.

Det vidste blandt andetLisbeth Fabricius Olsenfra Højby, der er den heldige vinder af en tur til Tyrkiet den 29 marts 2006.

Skulle du ikke være den heldige vinder, men skulle du være interesseret i at komme afsted på turen med Albatros Travel kan det også lade sig gøre uden at vinde konkurrencen.

Mere om formørkelsen og turen

Onsdag den 29. marts 2006 vil månens skygge følge et 180 km bredt bånd over jorden startende fra Brasilien, over Atlanten til Afrikas Guldkyst.

Videre gennem Sahara og Middelhavet til Tyrkiet, hvor måneskyggen rammer kl. 13.57 lokal tid (12.57 dansk tid). Herefter går den videre til Sortehavet, Georgien, Rusland og den nordlige kyst af Det Kaspiske Hav, hvorefter fænomenet slutter over Kazakhstan og Mongoliet.

Hele formørkelsen strækker sig over 14.500 km og varer i 3 timer og 18 minutter.

Hvornår er der total solformørkelse i Danmark?

Næste totale solformørkelse i Danmark kan opleves på Bornholm i år 2142, mens resten af landet må vente til år 2426.

Sidst der var total solformørkelse i Danmark var i 1851.

Med Albatros kan du følge med til Tyrkiets Middelhavskyst, som er en af de bedste lokaliteter på formørkelsens bane.

Her varer selve den totale formørkelse 3 min. 36 sek.

Rejsen er baseret på, at vi flyver til Antalya aftenen før solformørkelsen, tager et hotel inde i totalitets-zonen, og om morgen på 'dagen' kører så tæt på selve sporet som muligt.

Sent om aftenen er vi hjemme i København efter en uforglemmeigt oplevelse.