Se radarfilmen: Her fik man en hel måneds nedbør

På Bornholm regnede det i går uafbrudt fra sidst på formiddagen og frem til de sene aftentimer, og i Nexø fik man mere end en hel måneds normalnedbør.

På Bornholm regnede det i går stort set uafbrudt fra sidst på formiddagen og frem til de sene aftentimer, og i Nexø fik man mere end en hel måneds normalnedbør.

88 mm blev det til i Nexø fra kl. 10 om formiddagen og frem til kl. 23 om aftenen, og hele 63 mm af dem faldt i tidsrummet mellem kl. 17 og 20.

63 mm svarer præcist til den gennemsnitlige nedbør over Bornholm på en hel september måned.

Den gennemsnitlige regnintensitet over de tre timer var 10,5 mm pr. halve time, og det er lidt under kriteriet på 15 mm pr. halve time for et skybrud.

Men bag gennemsnittet gemmer sig store variationer i styrken, og i henhold til forsikringsvejret.dk har man på et tidspunkt mellem kl. 17 og 20 været oppe på skybrud på hele det østlige Bornholm.

Regnen faldt i forbindelse med en varmfront, som dagen igennem lå ganske tæt på Bornholm. Varmfronten adskilte varm og fugtig luft over Polen fra en køligere og tørrere luft over Danmark, og lige på den varme side af fronten blev der ud på eftermiddagen dannet kraftige regn- og tordenbyger.

De saftige byger trak op over det østlige Bornholm sidst på eftermiddagen og først på aftenen, og i tre timer blev man ramt af den ene kraftige bygesky efter den anden.

Opdateret med radarfilm.