Ny storm: 'Egon' kan skrive historie i morgen

16x9

Hvis 'Egon' i morgen blæser med storm i middelvinden hen over dele af Danmark, så er stormen med til at skrive ny vejrmæssig danmarkshistorie

Et nyt kraftigt blæsevejr rammer Danmark i morgen - efter alt at dømme igen med middelvinde op til stormstyrke og vindstød af orkanstyrke.

Stormen har fået navnet 'Egon' og rammer for alvor Danmark omkring middagstid, og den kraftige blæst og de stærke vindstød breder sig herefter østover.

Og hvis 'Egon' i morgen blæser med storm i middelvinden hen over dele af Danmark, så er stormen med til at skrive ny vejrmæssig danmarkshistorie.

Aldrig før i vejrhistorien har to storme fra to forskellige lavtryk nemlig ramt Danmark på to på hinanden følgende døgn. Det oplyser DMI.

I 2007 var der to og et halvt døgn mellem to storme den 12. og 14. januar, og nogle husker måske den voldsomme og langvarige orkan den 24.-25. november 1981. Dengang var der dog tale om det selvsamme vejrsystem begge dage.

Dermed kan Dagmar og Egon altså i forening skrive nye vejrhistorie i Danmark, selvom stormene i sig selv ikke er de kraftigste vi har set over landet.

Skide godt, Egon!? ... måske ikke...