Prognose: Så kraftige bliver vindstødene juleaftensdag

16x9

Se her, hvor meget det kommer til at blæse Juleaftensdag

Der er lagt op til et meget blæsende døgn fra lillejuleaften og frem til juleaften med vindstød, der flere steder i landet kan nå stormstyrke.

Det blæsende vejr rammer således lige midt i den aller mest travle juletrafik, og kan risikere at forårsage lukning af Storebæltsbroen og Øresundsbroen, der forventes at være mest udsat for de kraftige vindstød, der kommer til at blæse på tværs af de to broer.

Det er et stort stormlavtryk vest for Skotland, som lillejuleaftensdag sender sine fronter ind mod Danmark. I den forbindelse vil der opstå et kraftigt vindfelt med vindstød af stormstyrke fra sydlige retninger ind gennem Nordsøen.

Da lavtrykket ligger stort set stille - og fronterne i vid udstrækning bevæger sig på langs af sig selv, vil Danmark i næsten et døgn komme til at ligge i dette kraftige vindfelt, indtil en mindre bølge på fronten trækker op over Danmark fra sydvest i løbet af juleaften.

Herunder kan du se den seneste prognose fra TV VEJRET, der viser de forventede vindstød. Vindhastighederne er angivet i m/s. Grænsen for stormende kuling går ved 20,8 m/s, mens grænsen for storm går ved 24,5 m/s. Kortene viser vindstødene for hver tredje time.

LILLEJULEAFTENSDAG KL. 21

JULEAFTENSDAG KL. 00

JULEAFTENSDAG KL. 03

JULEAFTENSDAG KL. 06

JULEAFTENSDAG KL. 09

JULEAFTENSDAG KL. 12

JULEAFTENSDAG KL. 15

JULEAFTENSDAG KL. 18

JULEAFTENSDAG KL. 21

.