Det kan snart ske igen: Stormen 'Bodil' var næppe den sidste

16x9

Selvom Danmark nu er blevet ramt af to ret kraftige storme inden for blot seks uger, så bliver 'Bodil' med stor sandsynlighed ikke den sidste

Selvom Danmark nu er blevet ramt af to ret kraftige storme inden for blot seks uger, så bliver 'Bodil' med stor sandsynlighed ikke den sidste af slagsen.

Meget tyder på, at det vejrmønster, som dominerer Vest- og Nordeuropa i øjeblikket, vil fortsætte med at herske de kommende uger.

Derfor må vi forvente, at risikoen for en ny storm igen vil stige betragteligt fra omkring jul og nytår og ind i det nye år.

Vejret bliver i de kommende par uger præget af højtryk over Mellem- og Østeuropa og lavtryk nær De Britiske Øer, der passerer vest og nord om Danmark. Herved får vi meget mild luft 'pumpet' op til Danmark fra sydvest, og frost og sne skal vi generelt kigge langt efter.

Allerede i løbet af næste uge vil nye kraftige lavtryk dannes over Atlanterhavet, og de vil i første omgang kunne true Storbritannien med storm.

Men når vi når et par uger længere frem vil risikoen for meget blæsende vejr antageligt igen stige over Danmark - og sandsynligheden for, at 'Bodil' har sat punktum for de danske storme i denne vinter er ikke særlig stor.

Risikoen for at en ny storm vil skabe en stormflod i samme kaliber som den 'Bodil' skabte må dog betegnes som ekstremt lille.

En af de mest stormfulde vintre i dansk vejrhistorie var vinteren 2006-2007, som desuden også var rekordvarm med et vejrmønster, der ligner det vi får det meste af december. Dengang ramte fem storme Danmark fra oktober til januar. Januar bød selv på tre af slagsen på blot to uger.